BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Временният кмет на Стара Загора освободи всички заместници на Живко Тодоров

Радостин Танев – временно изпълняващ длъжността кмет на Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Радостин Танев – временно изпълняващ длъжността кмет на Стара Загора от 28 септември т.г. освободи със своя заповед четиримата зам. кметове на общината – Янчо Калоянов, Надежда Чакърова, Красимира Чахова и Милена Желева. Танев е петият зам. кмет от екипа на Живко Тодоров с ресор „Транспорт, чистота и екология“.

На въпрос на „За истината“ дали решението за освобождаването на четиримата му колеги е негово, вместо с „да“ или „не“ Танев отговори че това е нормална практика. На по-конкретния въпрос – дали досегашният кмет Живко Тодоров – кандидат на тези избори за четвърти мандат, е поискал Радостин Танев да издаде тази заповед, временно изпълняващия длъжността кмет отвърна, че това са наши предположения и коментари.

Странно би било, ако областният координатор на ГЕРБ, какъвто е Радостин Танев, би дръзнал да изпразни кабинетите на колегите си в общината само два дни преди изборите в неделя. При това положение е логично да се мисли, че Живко Тодоров просто иска да се освободи от хората в досегашния си екип и да ги замени с нови лица, които не са натоварени с негативи от предишните му мандати. В което по принцип няма нищо лошо.

Тодоров освободи двата от заместниците си в началото на тази година, но остави Янчо Калоянов, който е отдавна в пенсионна възраст и с най-негативен публичен образ, което беше в явно противоречие с твърдението му, че иска да подмладява екипа си. На въпроса на „За истината“ тогава, защо оставя тъкмо него, Тодоров отговори, че имал задачи за довършване. Какво е довършил и какво не досега не стана ясно, но служители от администрацията коментираха, че и днес, въпреки че вече не е зам.- кмет, Калоянов е дошъл на работа със служебния си автомобил и цял ден е бил в кабинета си, който вече не е негов.

Янчо Клоянов, доскорошен зам.-кмет на Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Радостин Танев твърди, че е най-нормално зам. кметовете да бъдат освободени по този начин, макар че в предишния си мандат Тодоров не направи такъв рязък ход. Според членове на екипа му далеч по-нормално би било да дочака резултатите от вота и едва, ако получи доверието на съгражданите си и отново влезе в общината като кмет, да събере екипа си и да се раздели с него – с или без шампанско и бонбони. Но очевидно той иска да си спести подобна раздяла.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!