BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова акция на прокуратурата в Басейнова дирекция – Пловдив

Днес униформени са извели още няколко служители, а за арестуваната по-рано тази седмица шефка на дирекцията държавното обвинение поиска да бъде отстранена временно от длъжност.

Обстановката пред сградата на „Басейнова дирекция“ – Пловдив тази сутрин.
Снимка: „Под тепето“

Специализираната прокуратура отново влезе в Басейнова дирекция – Пловдив. Местни медии показаха извеждането на служители от дирекцията за разпит. Сред тях е и бившият директор на РИОСВ – Пловдив Ивайло Йотков, предаде БНР.  Операцията, насочена срещу корупцията е започнала рано тази сутрин. Участват екипи на МВР под ръководството на специализираната прокуратура, както и служители на Комисията за противодействие на корупцията. 

Това е втората подобна операция в Басейнова дирекция – Пловдив в рамките на тази седмица. При първата беше арестувана директорката на дирекцията Цветелина Кънева, кято е в ареста с обвинение за безстопанственост.

Показната акция предизвика напрежение в управляващата коалиция. Министърът на екологията Емил Димитров – Ревизоро (от квотата на „Обединени патриоти“) осъди показния арест и заеви, че тежковъоръжени служители противодействат с автомати и маски на химикалката на Кънева. Вчера екоминистъра заяви, че нарушенията в сектора се дължат на усложнената и тежка процедура за регистрации на сондажите на ВиК и добави, че ако законът се спази, половината страна ще остане без вода.

При днешната акция униформените не носят маски и автомати.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!