BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Присъда от девет месеца затвор получи в Стара Загора мъж за домашно насилие

Снимка: pixabay.com

Районният съд в Стара Загора наложи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, при първоначален строг режим на изтърпяване на 45-годишен мъж, причинил лека телесна повреда в условията на домашно насилие.

По информация на пресцентъра на съда, подсъдимият с инициали И.А. е признал вината си, че на 19 април м.г. е причинил на съжителката си лека телесна повреда. Мъжът е имал предишно осъждане.

многохиляден протест в Стара Загора

многохиляден протест в Стара Загора

Днес пък в полицията в Стара Загора е получено съобщение от 29-годишна жена, която обяснила, че между нея и приятеля ѝ е възникнал скандал и 39-годишният мъж ѝ е нанесъл лека телесна повреда в жилището ѝ. Образувано е досъдебно производство, а мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Меджувременно Софийската районна прокуратура съобщи, че е повдигнато обвинение на 38-годишен мъж за нанасяне на телесни повреди и закана с убийство на жена в условията на домашно насилие.

Според разследващите, през март 2023 г. обвиняемият се заканил с убийство на жената. След това на 29 септември в град Нови Искър, той ѝ ударил шамар, а впоследствие я удрял с юмрук в областта на лявата ръка и главата, като причинил на жената две леки телесни повреди.

През лятото парламентът прие промени в Закона за защита от домашното насилие, с които се увеличава кръгът от хора, които попадат под обхвата на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни. До законодателните изменения се стигна след случая с 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!