BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът остави в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството в село Орешник


Снимка: Дора Атанасова, кореспондент на БНР- Хасково

Бургаският апелативен съд остави в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството на фелдшер в тополовградското село Орешник. Пачелиев поиска днес от съда мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека.

Според административния ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров, са събрани достатъчно косвени гласни доказателства от около 20 свидетели, че именно Иван Пачелиев е извършител на престъплението: „Той е бил към момента на убийството в здравната служба. Жена е чула викове и плач. Влязла е, за да види какво става там. Пачелиев е излязъл и е казал, че пострадалият го няма. Той вече е бил там мъртъв. Следващият свидетел, който е влязъл, вече го намира прободен с ножове. Има 4-5 ДНК експертизи, както и други медицински експертизи. Има и показания на свидетели, че при почти никакви сериозни поводи реагира изключително агресивно – удря хора, напада и ги обижда. За мен този човек е много опасен, особено под влияние на алкохол“, обясни Петров.

Прокурорът допълни, че спрямо обвиняемия има и друго висящо дело за две тежки умишлени престъпления.

Пачелиев отрича да е извършил убийството, обясни служебният му защитник Димитър Ников. „Има свидетелски показания, че е бил в здравната служба. Той е с превързана ръка. Ходил е и преди това в медицинската служба. Раната явно е била сериозна, порязал се е с моторна резачка. Имал е шевове и това е налагало снемане на конци и превръзки“, допълни той.

Пред бургаските магистрати Пачелиев поиска по-лека мярка за неотклонение като посочи, че има здравословни проблеми.

За подобно престъпление законът предвижда от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Решението на Апелативният съд в Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!