BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ураганен вятър и силен дъжд се очакват във Варна в събота и неделя

Илюстративна снимка: Pixabay.com

От нощта срещу събота, 18 ноември, до неделя късно следобед, 19 ноември, по
преминаващ през Източна България и западната част на Черно море циклон се
очаква рязко и чувствително влошаване на времето, гласи предупреждението на
Националния институт по хидрология и метеорология
.

По тази причина кметът на Варна Благомир Коцев нареди подготовка на общината във връзка с предупреждението за предстоящ ураганен вятър и значителни валежи. По този повод Коцев свика извънредна среща днес със заместник-кметовете Тодор Иванов и Христо Иванов.

Около 60 млн. лв. е стойността на щетите от наводненията в Царево 

Кметът ва Варна Благомир Коцев нареди да се създаде пълна организация по подготовка на общинските звена за предстоящите ураганен вятър и валежи. Отдел „Дейности по защита на населението“, фирмата изпълнител по договор с общината за реакция в такива ситуации и подразделенията на дирекция „Екология“, както и служителите в районните администрации да са в готовност за незабавни действия, нареди той.

Заместник-кметовете информираха, че всички служби с отговорности са уведомени и
в готовност, въведени са дежурства за зимна поддръжка на улици и пътища в район Аспарухово и са предупредени фирмите за поддръжка на дъждоотводнителната система и на зелената система на Варна да имат готовност за активиране на дежурни екипи. Групите имат готовност за обход и почистване на листната маса, за да се осигури проходимост на шахтите и канализацията, докладваха още заместник-кметовете.

Сунгурларско село е заобиколено от незаконни сметища

Предупреждението на Националния институт по хидрология и метеорология гласи още, че се очакват значителни валежи, предимно от дъжд, достигащи до 55-60 mm воден стълб в Източна Добруджа и Северното Черноморие. В събота следобед се очакват и валежи от градушка и суграшица.

Вълнението на морето от нощта срещу неделя ще се увеличи до 4-5 бала, а
обстановката се очаква да се успокои в нощта срещу понеделник – 20 ноември.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!